Monday, March 2, 2009

Tervitused Tasmaaniast

Hei kallid sobrad, tervitused teile tasmaania saarelt

Kuna plaanis paariks nadalaks pikale matkale minna ja radarilt kaduda, siis annan sellest ette teada, et minuga koik korras ja naudin loodust.

Aga seniks siia tiba lugemist, kuni uued sissekanded tulevad.

Lemonthymes tegelesin too korvalt ikka didgeridoomangu lihvimise ja tasmaania kuradi otsingutega. Kyll panin sootasid valja ja kaisin ohtuti pealambiga retkedel ning sai autogagi teelt otsimas kaidud, et see elukas yles leida. ja mitte vaid minul polnud missiooniks tasmaania kuradit naha vaid ka mu kallid tookaaslased aitasid sellele igati kaasa, sest nemad igal ohtul koju soites neid teed yletamas naevad. aga noh, kui onne pole, siis onne pole ja nii see elukas mul ikkagi nagemata jai.
kyll saavutasin oma ooretkedelt sinasopruse rohkete possumitega kes meil seal vihmametsas ringi patseerisid. Yks mu tookaaslastest ristis mu nimega "possum woman".

See oli siis rohkem kui nadal tagasi kui lopetasin too Lemonthyme-i kylalistemajas. Lopp oli vaga tihe, tootasin hommiku- ja ohtuvahetusi jarjest ja puhkust polnud vahepeal ollagi. Paar vaba tundi paeva keskel veetsin unedemaal, sest joudu midagi ette votta polnud.
Kuigi kibedad ajad seal kylalistemajas jatkusid ning samuti rohkelt tood ja pyyti mind kauemakski jaama meelitada, otsustasin siiski saared teha et ometi kord valja puhata ja ylejaanud tasmaaniat kah nautida ning yldse yritan end edasi liikuma kiirustada, et lopuks ikka kodumaale kah jouda.

Parast kallite tookaaslaste lahkeid hyvastijatukokteile tais ohtut pakkisin asjad ja asutasin end edasi haaletama. Tee viis mind tiba louna poole.

Viimase nadala tegelesin taaskord wwoofimisega (tegu vabatahtliku tooga mahefarmides majutuse ja toidu eest). Wwoofisin ma siis ravimtaimefarmis.
Ning sinna sattusin eelkoige, kuna mu hea austraalia sober Sarah seal hetkel viibib. Kui aus olla, ega enam tood teha tahtnud kyll.
Nimelt ratsutab Sarah oma kolme hobusega praegust labi tasmaania, yheks pikemaks puhkepaigaks mahetalu nimega Highland Herbs http://www.highlandherbs.com.au/.
Paris ponev koht oli, elustiil oli neil seal vaga vaga orgaaniline. Ydini tervislik toit. Toredad inimesed, kaaswwoofijad jaapanist, prantsusmaalt, ameerikast, inglismaalt. Koht keset metsa taas, maevaade. Aga mis peamine, neil on seal suitsusaun ja juba saabumisohtal sain yht korralikku sauna nautida. Tegin siis eukalyptivihad kah kaasa, see oli mu kaaswwoofijatele ja pererahvale aga vaga uus ja uskumatu asi, aga mis peamine, naudivad nuud nemadki taiega vihtlemist.

Vaga tore aeg oli. Puhkasin siis valja oma jargmiseks matkaks ja lisaks sain yle oma hirmust hobuste suhtes ja oppisin isegi ratsutama, juhhuu.

aga tana hommikul, taaskord raske sydamega, nii raske oli taaskord yhe ydini toreda pundiga hyvasti jatta, asusin jargmise punkti juurde.
Nimelt haaletasin end Tasmaania pealinna Hobartisse ja siin ma siis oma suuri ettevalmistusi oma jargmiseks pikaks retkeks teen.

Tervised,
Reet, HOBART, TASMAANIA

3 comments:

Egle Vulla said...

No-no-no! Miks sa selle saladuseks jätad, mis see järgmine pikk retk olema saab!?

ma pean ütlema, et mu meelest on see päris tore, et sa neid kuradeid ei näinud...siinkandis öeldakse, et inimesega ei ole enam kõik päris korras kui ta kuradeid nägema hakkab ;)

ole tubli!
Vull

Ajaa, Tartu maraton oli tore, nüüd läeme triibuga Haanja maratonile!

Reet alias Uduvine said...

hi vullakas

igati kihvt et haanja maratonile ka lahete, peaks tartu maratonist raskem olema
tubli too

aa ma lahen siis matkale tasmaania edelaossa, siinsesse koige metsikumasse kanti south-west national park. matka pikkus 160 km, aeg 10-14 p,

algab see rada rahvuspargi pohjaosast ja kulgeb maeahelike vahelt jarveni, kust tuleb yle aerutada, rahvuspargi keskossa, sealt matkan rannajoont pidi edasi rahvuspargi idaosasse.

just tana kaisin lennujaamas, et osa toitu poolele teele lennutada, sest yhtegi teed sinna ei viia, keset rada vaid vaike lennurada, kust vasinumad matkalised lahkuvad.
ostsin isegi kalaustustarbeid, et oleks miskit varsket liha ka kuivikleiva korvale hammustada:)

usun et tuleb igati kihvt seiklus

http://www.parks.tas.gov.au/index.aspx?base=3801

Egle Vulla said...

Lahe! Anna siis ikka paari nädala pärast märku, et edukalt tagasi oled, muidu peame veel politsei otsima saatma!

Hoian pöialt,
Vull