Thursday, November 29, 2007

Perth

28 nov jatkub

Ja sealt netist me yhe maasikafarmi leidsimegi Mt Barkeris www.fhfarms.com.au
Meilime ja samal paeval saame ka vastuse, et on vabu kohti kyll.
Saame kokku ka veel yhe eestlasega Perthis, Liisaga. Elame veel samas linnaosas kah. Jutustame raamatukogu ees.
Ohtul toimub meie hullus urgas kylalistemajas larmakas pidu, mis seal siis ikka korvatropid onneks kaasas. Karjutakse ylal korrusel kus kori votab, aeg-ajalt kaiakse yksteist kisaga yles ajamas. aga onneks on mul silmaklapid ja mp3 mangija ja seal sees dago ning magama jaada ma saangi. Aga toeline peldik see jah kus me magame, juustukas pidevalt sees, koigi asjad porandal sassis ei tea kyll kuis nad lahkudes koti omadest asjadest komplekteeritud saavad. Nojah see nn porandavaip, ytleme nii et ma parem ei raagi.
Ja enamasti nad siin oosel pidutsevad ja paeval hangivad, ei tea kuidas nad kyll nii ara elavad.


29 nov
Tana on see paev kus leiame lopuks korraliku toidupoe. juba arvasimegi et austraallased soovad vaid valjas kuna soogikohti siin vist sadu.super, nyyd ma ei pea enam muretsema et pykstel pole enam yldsegi toetuspinda (ja vood ju kaasa ei votnud).
paljud toidud muidu taitsa normaalse hinnaga kui asja eesti pilguga vaadata, samas see suur odav pood, et tea kas saab juba selliseid yldistusi teha. Monus hommikusook Kings pargis. Telefonikone tulevasele tooandjale ja turist olemine st pildistamine-filmimine.
Suveniiripoodiudes sarnanevad mangu-kangurud janestega. samas saba nagu pikem ja nagu inx ytles, janesel pole ju kukrut.

Valja loob juba tanava peal kaimisest mul Eestiski tavaparaselt esinev varakevadine paikeseallergia, kuigi maarin seda 30+SPF kreemi endale peale, aga tean ju ammust ega see moju, loodan et see varsti yle laheb. Muidu on paike nii ere, et ilma paikeseprillideta siin kaia ei saakski. keskpaev hautab taiega. valja maksab minna hommikul ja ohtul. paeval peame juba siestat, nagu ka praegu. kell 2.08 AM.

Kuna nyyd juba nagu koht juba olemas kuhu edasi minna ja seega ka aadress, saab ara teha siin vajamineva maksude numbri maksuametis ja avada pangakonto. nii see maksude nr kui pangakaart koos pin-iga saadetakse kasipostiga!!! (28 p jooksul v siis 5 p jooksul) meile siis AU aadressile.
Poodi ohtusoogi jarele ja murule seda nautima. Kohtume veel yhe eestlasega Perthis, Teeduga. Taas hea muljeid kuulda ja eestlast naha. Mingi hetk ei saagi nagu aru, kas istuks Tartus rampsi ees voi ei.

Ohtul toas olles astub sisse akki putukatorjur-mees vaatan teda oudusest suurte silmadega, et kas siin ongi need kuulsad voodilutikad. onneks pole neid senini veel kohanud aga nad siinsetes backpackerite hoteelides suht tavaline ilming. see torjuja tegi vaid yhe juti porandale, nagin unes kuidas ma kogu toa ise risti-rasti yle piserdasin.

30 nov
Ostame homseks bussipileti ara ja kuna pakkides ei mahtunud kuidagi korralik magamiskott ara, siis veel seda otsima, sest farmis telgis elades voib seda akkist ikkagi vaja minna, ohtud siin jahedad. pisike kotike alla 50 AUD.
Aga Perthist siis, linn kus geibaar ja politsei elavad roomsalt yhes majas koos, rohelust jatkub ja foorid teevad enne roheliseks minekut nagu vedrust piuu ja vedruna tuleb ristmikule ka soosta, sest nad polevad v vahe aega. Yle poole vastutulevatest inimestest aasia paritolu. aborigeenid paraku siin heidiku staatuses, ohtuti joovad ja larmavad tanavatel. muidu on puhas ja ilus, aga leidub ka prygiseid korvaltanavaid, kus levib juba indiast tuntud aroome. autosid palju, jalgrattureid ikka jatkub, motikamehi vahem ja rollerid yldse haruldased.

Tana kaisime siis ka siin nn kylalistemajas seda nn tasuta hommikusooki nn nautimas. see oli siis voimalus teha rostsaia ja sinna void, pahklivoid voi yht teist joledust (haises) peale maarida ja kui rapane see koik seal ikka oli, prrf. igastahes rohkem ei lahe.
Aga tundub et meie koige hullemad toakaaslased vist lainud, ehk saab tana ka nautida monusat und.

tana tuli siin taevast paar vihmapiiska, aga paike valjas koguaeg muidu.

ok eks siis edu teile seal ilusas puhtas eestimaa talves.
eks siis maasikapollalt kirjutan jalle, kuuldavasti pidi sealgi netti kasutada saama.

9 comments:

Egle Vulla said...

No kas siis üks tõeline boheemlane tohib nii kuri olla ühe väikese seapesa peale? IRW
Kas te peate seal maasikapõllul päevasel ajal ka olema? Te ju lähete põlema niiviisi...

Meil siin siuke ILUS suusailm, mõtlen kas hakata maratoniks trenni tegema või mitte...Udu oma suuski ei jätnud ju :D

OK, funnige...ja kirjutage!!!

Reet alias Uduvine said...

kas ma siis ei pakkunud voimalust suuski laenata. mu voodi all on. muide jatsid ju ka ratta pakika votmata void jarele minna ma usun.

Ingrit said...

Vull muidugi hakka treeni tegema...mis jutt see on kas hakata voi mitte. siililegi selge,et hakata.

Mannu said...

Mina igal juhul tänasest stardinimekirjades ja rada pidi ka juba osaliselt sees olema:)

Ilusat esimest tööpäeva!

Egle Vulla said...

Noh, orjaks võeti teid, et enam ei kirjuta ve? Kas me peaksime juba muretsema hakkama?!?

PS! Registreerusin nelikürituesle ära, oeh.

Reet alias Uduvine said...

orjaks jah. kyynealused poletikus. tsivilisatsioonist v kaugel. pood pannakse 25 km kaugusel enne kinni kui a 10 h tyypaev lopeb.
ootame esimese palga ara ja jehhatt. kuuldavasti pidi ka palk v vaike olema, isegi 7a tag soomes oli parem teenistus. sook on ka meil kohe otsas. yldiselt on kylm kah, tana siis oli 1 paeva paike siin forrest hillis.

hakkame uut kohta kohe otsima. akki tulen ka maratoniks koju.

ori reet

Reet alias Uduvine said...

orjaks jah. kyynealused poletikus. tsivilisatsioonist v kaugel. pood pannakse 25 km kaugusel enne kinni kui a 10 h tyypaev lopeb.
ootame esimese palga ara ja jehhatt. kuuldavasti pidi ka palk v vaike olema, isegi 7a tag soomes oli parem teenistus. sook on ka meil kohe otsas. yldiselt on kylm kah, tana siis oli 1 paeva paike siin forrest hillis.

hakkame uut kohta kohe otsima. akki tulen ka maratoniks koju.

ori reet

Unknown said...

Tundub, et varsti peame teile toitu ja raha hakkama saatma :P
Pidage ikka vastu...mis muidugi ei tähenda, et te maratonile tulla ei võiks (sest see aasta hakkab seal vist nalja saama :)).
EDU!!!

Egle Vulla said...

Kusjuures maratonile tulek eeldab muidugi seda, et te olete tagasisõiduks vajaliku raha kokku saanud...niiet otsige ruttu parem töökoht!!!