Wednesday, December 5, 2007

Orjuses - in the Hell

No siin me siis oleme, Forest Hillis maasikaid korjamas. Kallid inimesed, palun, arge kunagi siia oma WH viisaga toole tulge!!

Arkame kl 6.00 AM, teil siis kell veel 11 ohtal. Kella seitsmeks pollale. Ja siis korjame ja korjame, parastlounal pakime marju ja siis kl pool kuus voi 2 PM meil paev labi.
Hammastavad on meie kaastoolised - korea masinad, kui meie suudame nt korjata 30 kasti marju voi pakkida neid 30 kasti siis nemad jouavad nt 105. Keep-smileing koguaeg ees ja ohtuti teevad nad veel lisatunde.

Kus me siis magame - vanas lambapygajate saras, lambasonnikki veel porandal, suurtes telkides.
Moned magavad valjas haagistes. Sara on plekist ja nagu kylmkapp, v jahe on.
Ja siis lisaks sellele et on kylm on ka marg ja teadjamad juba teavad millisekd ma kylma ja marjaga muutun. Nimelt sajab siin vahemalt ylepaeva vihma ja kaks paeva jarjest, jahe on kah. paikest harvem ja siis soe. Oosel on tihtipeale jahe magada +5 magamiskoti ja koigi lisatekkidega, mis kipuvad pealt libisema. Ohtuti tuleb ryybata viskit et sooja saada.
Siis elame nagu ;lahinguvaljal teatud intervallide tagant kaivitub alarm - vareste kisa ja pyssipaugud korvalasuvast kirsiaiast rastaste torjumiseks.

Siis on meil yhiskook. Ja vahepeal polnud meil peaaegu yldse syya, aga eile saime onneks poodi. Noudsime siis peremehelt selle soidu valja. Ja nyyd onneks siis soonud.

Esimesed kolm paeva olid jubedad. Kehas polnud kohta mis ei valutaks. Tana juba parem. Aga korjama peab nii kuumas kui kylmas vihmas. Tana korjasime nt taiesti poriseid marju, sormed kanged.

Tookaaslased. Lisaks vist 5-le korealasele (pole suutnud kokku lugeda) on veel siin kolm inglast, kaks kanadalast, yks brasiillane ja yks soomlane, kes muide raagib eesti keelt ja hoolitseb meie eest. Enamus on siin olnud juba kaks kuud. Mulje kyll selline, et siiatulles juba neil polnud raha ja siin korvale ka panna midagi ei ole, mistottu ei saa nad siit ka lahkuda ja motlevad veel kuu voi kaks olla. Muidu koik toredad inimesed, va korealaste aeg-ajaline tormamine.

Aga palgast siis. nt kast maasikaid korjata maksab 1,2 AUD ja kast pakkida 0,9 AUD. Ei tea, kas me 50 AUD heal paeval kokku ka kraabime. Tundub nagu 7 a tagasi sai Soomes maasikaid korjates asisema palga. Telgis elamise eest peame maksma siis 9 AUD paev - see ja siis maksud lahevad veel palgast maha. Jargmine kolmapaev on meil palgapaev, siis votame palgalehe ja lahkume siit. Ka pangakaart peaks selleks ajaks meile siis postiga saabunud olema ja miski enam kinni ei hoia. Loodame et britid akki viskavad meid oma hipibussiga ara vmt, sest ega siit lahkumiseks suurt voimalust polegi, lahim asustus, st Mt Barker on siit 25 km kaugusel.

Teha siin vabal ajal midagi pole ja sest kylmast ja roskest ei raagigi.
Aga unistame siis Margaret Riveri nimelisest rannarajoonist. Juba saatsime hunnikuid meile valja erinevatesse majutusasutustesse, et end housekeepinguga st siis vist koristajana vmt/na toole pakkuda. Majutusasutusi seal vaga-vaga palju, ehk midagi ikka saab ja viinamarjaistandusi kah, aga peaasi et siit orjusest minema. Bussisoiduraha oleme sinna vast ikka siin teeninud.

Hoidke palun meile poialt et me siit ikka nadala parast lainud olksime, eks.
Olete kallid!!

2 comments:

Egle Vulla said...

Hoiame ikka pöialt, kõvasti! Loodetavasti saate ikka palju tööpakkumisi.

Ärge nende korealaste suhtes nii mõistmatud olge - mis neil ikka õhtul teha, kui juba kell 6 saab õhtale ja midagi teha seal pole...

Ok, kui marjakorjamine on nagu marjakorjamine ikka, siis mis teil vist päriselt kah niru on, on elamistingimused - kui sinna rannarajooni tööle lähete, siis kontrollige enne ikka järele, ega teid rannaliivale ei majutata.

Ok, loodame parimat!

PS! Tarvitage viskit mõistlikult ;)

Mannu said...

Hoiame ja kuidas veel! Ja mina mõtlesine, et ainult siin sajab vihma juba kolmandat päeva jutti:)
Kindlasti saate sealt minema. Aega ja oskusi teil on, nii et lootus sureb viimasena.

Pidage siis need viimased päevad ka vastu. Siis päikse kätte patareid laadima ja uuele ringile:) Edu!