Monday, February 11, 2008

Margaret River vol 2

Tervisi siis Margaret Riverist taas!!!
Jalle nadalake nagu niuhti mooda lainud.

Esiteks tahaksin tanada sopru sydamlike kommentaaride eest. Tunnen teist samuti puudust, aga ykspaev kohtume taas!!

Aa et mis vahepeal teinud olen.
Korajanud hunniku avokaadosid ja tiba ka viinamarju. Viinamarjad on valmis ja maitsevad haste. Tiba hakkab juba tekkima arusaam mis sordid ja mis tyypi veinid jne. Onneks meil jah tunnipalk ja tookaaslased pole korealased, ei pea end ribadeks kiskuma.

Too nagu too ikka. Muidu algas kl 7 hommikul, aga sest nadalast kell 7.30, kuna ylemus, kes meid iga hommik peale korjab pidi eelmisel nadalal paikesetousul peaaegu kanguru alla ajama ja talle auto vaga kallis (pisike blond naine, aga auto subaru spordikas, kolpadega kaunistatud jne, turbo boost peal jne), siis et hommikusi kangurusid valtida, laheme hiljem toole.

Palav on ikka. Ja kui liiga palav et joosta konnime. Nt eile st pyhapaev kondisime Inxiga ookeani aarde a 15 km (pikem siis kui Tartu maratoni avatud rada).

Lobustused!
Sel nadalal sai ka grilliohtul kaidud. Ise nimetatavad siin seda barbecue-ks. Nimelt meie vahva peremees Ongerupist helistas ja tundis muret et kuis meil siis siin Margaret Riveris ikka laheb ja andist meie telefoninumbri ka siinlaheduses elavale oma suurele sobrale, et ta saaks meid lobustada ja vajadusel appi tulla. Kutsus see sober meid Barbercuele ja naitas oma viinamrjaaeda, kus tootab. Tood kahjuks ei pakkunud aga nalja sai taas kui palju. Taas yks igavesti kihvt inimene ja tema sobrad kes barbequele tulid olid ka vahvad.

Aaa ja te ei pea muretsema, et eesti mul meelest lainud oleks. Seesama meie uus sober seal barbecuel kysis kas oleksime valmis AU-sse immigreeruma ja ma vastasin lausa kaks korda, et muidugi saaksin sellega hakkama kyll, aga oma eestimaad ma ei jata. Seega tulen tagasi, kindel pole kyll kuupaev ja isegi kuu enam mitte, aga aasta ehk on:)

Siis tahaks yhe loigukese pyhendada ka oma tookaaslastele.
Need siis paar hollandist (sellesk nadalaks lainud) ja AU-st ja kaks italiano girl-i.
See italianode temperament tegi alguses ikka kovasti nalja. Uskumatu, pyhendasin yhele neist tema kirjeldamisesk lausa kaks reisiraamatu lehekylge (rekord).
No ja see italiano kohe mind mojutanud tugevasti. Uskumatu et kohe temperament muutub ja eesti keel hakkab ka juba minu suus omandama kerget italiaano aktsenti. Panen end ise ka imestama (raakimata Inxi), kui hakkan midagi vooramaalastega emotsionaalselt jahvatama. Aga mulle meeldib endale see.



Yks hipi. Ehk tunnete veel ara.


Leidsin oma paradiisi. Veealune maailm selgeveelises joes ja kalaparved, kaljud taamal. St Margaret River voolamas varsti-varsti India ookeani.


See kaunis India ookean. Rivermouth beach.

Avokaadokorjaja.
Nb avokaadoaia taga veinikelder ja myyk ning turistide hordid. Sinnakanti oma korjamisega joudes hakkasid turistid meid kaugusest vahtima ja kui toelisi kohalikke avokaadokorjajaid pildistama. Huuh. Noh ja siis tulid prantslased meid veel lahedamale pildistama ja raakima, appike nyyd me inxiga kellegi perekonna reisialbumus.

Hei. Chardonnay on valmis. Valged veinid tulekul.
Aga tegelikult mul yhest napust moni aeg tagasi veri lahmas. Loikasin ikka korralikult korjamiskaaridega sisse. Pilt hakkas tasku minema ja palavus tappis (saun - lisaks sellele et on kuum on siin ka niiske). Aga kerge pikutus ja nagu taas naerul.

Yks retsept siis kah noorele emale Kylitse kandist.
Randruri uuniroog kahele.
Pane 1 klaas kus kus-i potti ja vala samapalju vett peale. Pane 3 min-ks mikrokasse (kypseta korgel kuumusel). Vota valja, lisa sool, lusikatais void ja hapukoort, tilli ning vajadusel kumiini (kurkumi aseaine). Lisa ka tykeldatud kujul vorsti, juustu, 1 tomat. Pane veel paariks minutiks laua peale kaane alla hauduma.
Peale voib panna veel salatit, veel hapukoort ja tomatitykke ning tilli (rohkelt tilli).
Ja siis naudi - kiire ja lihtne. Kylma ollega hea, kylma piimaga hea, nammmaaa!!!

Jargmise korrani!!!!

4 comments:

Mannu said...

Nii tore on teie blogisid lugeda ja muidugi videod, need on nii ehtsad ja kvaliteet on ka superhea, eriti häälel!!! Kas teete neid fotoka või kaameraga? Igaljuhul suur, suur, suur Aitäh.
Kui teil tekib natukenegi püsiv elukoht siis antke märku. Tahax teid ka üllatada!

Ingrit said...

fotokaga teeme aga me kahjux ise neid ei nae ainult kaamerast aga tore kui kaivad. see nadal selgub kas jaame siia voi peab uue koha leidma. yhte kroonikat tahx siis ka :)

Unknown said...

Kaunist sõbrapäeva Sulle homseks! :) Jana

Unknown said...

KLe aga selle veealuse maailma pildistamiseks sobib äkki suurepäraselt su fotoaparaat...seal äkki ei valgusta üle :P