Monday, February 4, 2008

Viinamarjaaedades

Tervist!

Tanud Vullale kah minu probleemiga tegelemast. Muidu siin sain diagnoosi et FALSE SHUTTER ja paranduse vaev 50 AUD, laatsekomplekti valjavahetamine 300 AUD. Ise arvasin et siin pole siis motet vist parandada, saadan parem Eestisse parandada millalgi.

Aga elust!

Esiteks muidugi Inxi blogis kirjeldus juba olemas kuis me siia Margaret Riverisse saabusime, rannahipina elasime ja tood otsima hakkasime. Nyyd siis paariks nadalaks too olemas ja sissetulek mille eest syya osta ning telgikoha eest maksta. Lisaks siis paar kontakti millest hiljem midagi kujuneda voiks, kui see oige korjamise hooaeg siin peale hakkab.

Juba Perthis teadsime et tood meil siin pole (viinamarja hooaeg edasi lykkunud) ja elada ka kuskil pole, koik kylalistemajad tais. Aga me ei andnud alla. Eesti jonn ruulib!
Muide juba esimesest nadalast AU-s olen unistanud Margaret Riverist, kus peaks siis olema maailma parimad surfirannad ja imeilusad koopad. Koobastesse pole joudnud, aga surfirannad kyll suureparased.

Aga too otsimine oli ka tosine too. Nimelt enamus viinamarjuaedu votavad toolisi byroode kaudu. Me aga byroo kaudu ei taha, sest nad votavad vahelt ja meie palk siis oleks ka vaiksem. Tahaks siis otse saada. selleks sai otsitud valja yle poolesaja viinamarjaaia, mis family owned (et poleks masstoodang ja korjataks veel kasitsi), kontaktid ja labi helistatud, meilitud. Uuhh pole elus kunagi nii palju korraga helistanud.

Praegu tootame sellises kohas nagu BERRI FARM and THORNHILL winery. Korjame avokaadosid (puu otsast) ja viinamarju. Lisaks oleme viinamarjadele vorke kaitseks lindude eest peale pannud.
Too pole raske, avokaadod on suht tyytud aga viinamarja korjamine kohe kindlasti kerge too. Lisaks tunnipalk, ylemus eriti ei kontrolli. Ainus asi et jube palav on. UUhh kui palav siin on. Paev otsa paike looskab. Aga viinamarjad juba magusad.

Jah elame ikka veel telgis. Pole hullu, juba oleme kova kyljealusega ara harjunud, mina hankisin endale ka isetaituva matkapadja veel pea alla. Nadalavahetusel kaisime taas India ookeani aares, ja see suureparane.

ei viitsigi rohkem midagi kirjutada, et siis olge monusad seal maarjamaal. Lugesin just et Tartu Maratoni avatud rada toimub, loodan et siis maraton kah, edu osalejatele. Ise tegelen siin jooksmisega metsas nature reservis kohe siin Margareti joe kallastel. Super. Naed metsarajal vaid 1-5 inimest kogu jooksu aja jooksul, st super, mitte yldsegi nagu ylerahvastatud janese rada ning sellest et tosine mets ymberringi, jee. Ja vormist kah midagi veel alles, juhhuu!

mis seals ikka. ohtusooki tegema. st kokkame nyyd koik asjad mikrolaineahjus. Jaa, isegi kartuli keedame seal valmis. Nimelt meie kampingu koogis tasuta kasutada vaid uun ja veekeetja, pliidi kasutamise eest (potte panne muidugi ka pole) pane nagu taksofoni viiekymnesendiseid sisse, nome.
Aga elab seal teisigi backpackereid kes telgivad seal samuti juba nadalaid, aga kannavad kaasas koogikombaine, riisikeetjaid, pliite jne. Hommikul lahevad toole autode, rulade voi ratastega. Aga pohiliselt siis ikka autodega. Meile kah tullakse autoga iga hommik jarele et soita toole 15 km kaugusele.
Telgid ka paljudel ylisuured, nagu AU-s ikka, koik on LARGE. Kui nt poes tahad osta vaikese tuutujaatise maksad 6 AUD, kui aga ostad 2 L maksad 3 AUD. St suurem on sona otseses mottes motekam. Taiesti totakas juuhh.
Aga autod siin koige odavamad yldse mis nahtud. Koik need backpackerid, kes nyyd lahkuma hakkavad tahavad auto vist juba siin maha myya, soita Perthi siis bussiga ja kodumaale lennata. Aga meil siis plaan hoopis allapoole soitma hakata millalgi, kui on ikkaviinamarjadest isu tais saanud.

aga mis siis ikka, muidu lahe! Ootan siis ikka kommentaare ja uudiseid eestisse, siiasamma kommentaari voi meilile.

Saadaks siis osa paikest ka teile, siin ikka nii palav!

4 comments:

Unknown said...

Elategi telgis.....lahe :P Loodetavasti ei ole seal miskeid eriti kurje mürkmadusid...aga sellisel juhul kui on siis vedage nöör ümber telgi...kuskil raamatus oli, et see peaks aitama :P

Oeh....tegelikult tahaks öelda seda:
1. juba jupp aega sellest kui te siitmailt jalga lasite, et nagu samas on tore et teil tore on, aga nagu samas on jama, et te nii kaugel olete,
2. no lihtsalt vist tahaks öelda, et ...noh....et teadke siis, et teil on sõpru, kes arvavad, et te olete maailmaparimad sõbrad ja mitte sellepärast et te nii ekstreemselt lahedaid asju teete vaid et te olete niisama ka väga lahedad.

Ps. lihtsalt tuli tahtmine teile öelda, et olete hästi armsad ja olulised (ja et mulle lihtsalt ei meeldi väga rulluisutamine, sest et ma ei oska rulluisutada).

Ja tulge ikka vahepeal koju tagasi

Egle Vulla said...

Su saadetud päike saabus kohale ;)
Nädalavahetustel, kui maal olla, on paha ilm, aga nädala keskel linnas ikka ilus. ja lund pole, LOODETAVASTI jääb maraton ära :D

Kas plaanite auto soetada?

Ok, edu teile seal viinamarjades, ja pistke ikka mõni põske kaa!

--sõbralik patsutus ja kalli--

Mannu said...

Täna oli siis vastlapäev, kuigi Pauksonid väidavad, et õige vastlapäev on alles järgmine teisipäev;) Hommikul olid autol aknad jääs ja lõunaajal kraapisin juba teist korda päeva jooxul ning õhtul sadas(loe: lausa kallas) juba vihma:) Suusad seisavad juba ma ei tea mitmendat kuud mul siin rataste kõrval stardivalmis. Aga muidu vaim on mul valmis kui ime peax juhtuma:)

See ju päris hea, kui saate tunnitasu. Igal juhul siis kergeid avokaadosid, vähem päikest ja et need viinamarjad rutem valmix saaxid!

NB! Avokaadodest tellix ka järgmise video.

Unknown said...

Hästi tore on lugeda, et teil ikka kõik nii kenasti on sujunud, see tähendab et suuri äpardusi ja õnnetusi pole juhtunud ja et inimesed kellega olete kohtunud ikka normaalsed :) ja miskit pole pihta ka pandud, mis ikka eriti tore..ptui ptui ptui :P Kui te seal juba nii osavateks kokkadeks olete saanud, ehk saadate meil ka mõne põneva kohaliku toidu retsepti, et me ka miskit aimu saaks teie elust ja saatke pilte oma pesituspaigast ja töö tegemisest, muidu ei usugi et te seal tööd teete :P

Pilvi teile sinna :)