Wednesday, April 23, 2008

Yksi randan ma vooramaa radu

Hei hei

Nonii, tanasest randan ma siis yksinda

Tervisi taas Perthist. Ringiga jalle siin tagasi, juba neljandat korda.



Inx ja Mannu on siis just praegu teel kodumaale. Toppisid oma seljakotid kangurusid ja bumerange tais ning lahkusid Eestimaa kevadesse.

Aa et mis mina siin siis veel teen. Noh need tobedad unistused Adelaide-i jouda on veel alles.

Aga mis me siis vahepeal teinud oleme.
Jatkasime siis oma ringreisi. Soitsime aga oma Toyotaga ringi, magasime nagu ikka autos ja lageda taeva all. Lisaks mooda rannajoont soitmisele, poikasime ka natuke sisemaale sisse, et nautida punast maastikku ja lagedaid vaateid, vaga ilus oli. Bensiin laks seal aga yha kallimaks.
Kusjuures nagime ka taitsa rohelisi valju, mustavalged v punased lehmad karjamaal ja korged kynkad taustaks, ei saanudki enam aru, et Austraalias viibiks. Siis leidsime yles ka yhe toeliselt lopsaka metsa ja taas kadus tunne et viibiks kuivas Laane-Austraalias, loodus on siin nii muutlik.

Kylas kaisime ka kaasranduril ja kaasmaalasel Siimul ja puhkasime seal kohe monusalt paar paeva teraviljafarmi avarates valdustes.
Ja siis leidsime, et miks mitte minna tagasi kaunisse Margaret Riverisse ja natuke nostalgitseda.
Veendusime, et just seal ongi ikka WA koige-koige ilusamad ja voimsamad lained. Paraku sadas vihma ja kylm oli. Aga lopuks sai seal end turistina tunda, ringi soita ja veinimaitsmistel ehk winetasting-utel kaia, tore oli. Igastahes sain kinnitust et minu jaoks maitsvaimad veinid nagu ka marjasordid ongi toepoolest valgetest savignion blanc ja punastest cabernet savignon.

ja siis tagasi siia Perthi. Rendiauto tagastamine. Reisisellide lahkumine...., vaga vaga kurb oli. Elan siis praegu yle pika aja backpackerite kylalistemajas yhikatoas. Koik porand on toakaaslaste riideid jmt asju tais, aga onneks ei haise ja puhas on. Loomulikult pean taas magama ylemisel naril, mida ma ei salli ja oma kotti seal toas mul ka suurt kuhugi panna polnud, toetasin selle siis kuhugi. Aga siuke ta siis on, tavaline backpackers-i tuba.

tana hommikul vaatasin kaarti, et kuhu siis nyyd edasi porutada. Siis usinalt plaanis kylastada ka toobyroosid, kuigi ega nad eriti abiks pole. Naiteks on koige huvitavam see, et kui seal kaia saab ristivastu kaivaid vastuseid selle kohta kus miski hooaeg on ja kuhukanti oleks motet yldse minna, kui neil endal midagi hetkel pakkuda pole. kes ytleb, et WA-s pole yldse enam hooaega et puuvilju nt korjata, kes ytleb et jajah kohe hakkab miski hooaeg. vota yht ja viska teist. pole eriti kompententsed. aga nagu ikka, ei maksa sellest hoolida mida raagitakse, koht valja valida ja kohale minna.

isegi yhes turismiinfos ringreisil kohtasin teenindaja poolt suhtumist, et mina ei tea, mis rahvusparke siinkandis leidub, et minge ara. tore on, endal net olemas, voi siis helistagu tuttavatele kohalikele ja kysigu. jajah see tootaja oli kah kohalik.

Paraku selgus paeva poole, et minu valitud sihtkohta on lausa 4 paeva jagu bussikohad reserveeritud (nimelt tuleb siin bussipiletid eelnevalt reserveerida ja valja osta). Nimelt homme siin taas yks WA riiklik pyha ja siis tavaliselt neil nn pikk nadalavahetus e siis esmaspaev kah vaba ja koik soidavad kuhugi oma vabu paevi veetma, kah linnast ara.

Lisaks avalikelt stenditelt leitud kyydipakkumised teiste backpackerite poolt north-west-i soiduks kah vahemalt paar-kolm paeva ootamist noudsid, aa ma ei jaksa paevagi siin oodata. Maale tahaks taas ja vaga!

Mis siis ikka, motlesin et lahen siis sinna kuhu pole bussid reserveeritud, peas et siit Perthist minema saab. Hommikul uude toobyroosse minnes ja seal a tund aega kannatlikult jarjekorras oodates,selgus, et tyyd on just seal kuhu ma bussi peale ka mahuks. Moeldud tehtud. Ikka siis fruit picking paraku, aa, mis teha. Lisaks back to the south west. aa mis teha. Donnybrook - here I come! Igastahes saan seal siis backpackerite kylalistemaja korval telkida ja mitte hingehinda yhikatoa eest, kus narivoodi ja 40 ruutsentimeetrit porandapinda kotipaigutamiseks,maksta. Juhhuu, eks siis paistab, ei tohiks vaga kolgas olla, eks siis kirjutan kuis on!

Teretulemast KARRI-metsa


Vereta jaht opossumile. Meelitasime loomakese valja saiaga (tegelikult pidi kukkurloomi saama meelitada sardiinide ja pahklivoiga, aga nagu naha ka sai tootab)




Mina sa ei saa aru, mis riiklik toobyroo vaidab, et laane-austraalias pole enam yhtegi vilja korjata, ise oma silmaga nagime. paar naidet.




Lambad-lambad

Nostalgitsemine. Woodlands-i veiniaed, Margaret River

Kuulus turistiatraktsioon - majakas taamal ja south-west-i koige lounapoolsem tipp. siin kohtuvad ka louna jaameri ja india ookean. Augusta, Cape Leeuwin

Nb kui tekib mulle tahtmine SMS-i saata, siis soovitan seda saata mu AU nr-le, kuna Eesti numbrit lylitan sisse yliharva ja voin nii tahtsad uudised tunduvalt hiljem katte saada.
+61450101832

4 comments:

Egle Vulla said...

oeh sind, ei leia sina ka koduteed ülesse...
Kui kõik transpordi vahendid graafikus püsisid, peaks Inx ja mannu juba 10 min eestis olema, kahjuks ei saanud vastu minna :S ...loodetavasti õnnestub neid ikka lähiajal kohata :P
Mis siis muud, hoian sulle pöialt, et kõik hästi laabuks ja et sul üksi väga igav poleks (kuigi, egoismist tulenevalt, natuke võiks ikka igavus ja igatsus peale tulla...ootame:)
Üksinda autot, saan aru, on kallis rentida et rohkem rännata jah?

OK, ole tubli!

PS! Rääkisin just telef. Inxiga - tema jõudis ilusti kohale ja ootab Mannut, küllab jõuab seegi peagi pärale ;)

Egle Vulla said...

lugesin veelkorra ja ei saa üle imestusest...kuida need turismiinimesed seal nii "kompetentsed" küll on?!?!?!

Reet alias Uduvine said...

ei oska jah oelda, yks kompententsem kui teine. eile veensin siin pikalt siinse infopunkti tadisid avaldama, kus siin jalutada saaks. algul vaitsid et ei saagi. siis soovitasid paar rada. laksin aga ise tibast valja ja avastasin omapead nii ilusa metsa et anna olla ja radu jalutamiseks seal ka palju.

hehh

Unknown said...

Kas sul mõni stabiilsem reisikaaslane ka ikka praegu on või müdistad suht-koht omakeskis mööda kängurumaad?

Ps. meil on täiega suvised ilmad