Monday, May 19, 2008

Donnybrook vol2

hei hei

Vastutulles Vulla soovile kirjutan siis tiba juurde oma @ponevast@ elust Donnybrookes.
Ja siis tahaks tanada veel blogi pysikommentaatoreid ja neid kes mulle veel viitsivad teinekord e-mailida.

Mis ma siis vahepeal teinud olen.
Lennupileti raha kokku kraapinud. Et siis 6 paeva nadalas ja teinekord 10 h paevas on tulnud tootada, aga asi on seda vaart olnud, kui nyyd suudaks kah ara otsustada, mis kuupaeval oma tagasisoitu alustada, voiks pileti kah vabalt ara bronnida.

Korjasin siis hoopis vahepeal tomateid ja oliive. Esimene oli lausa istuv too, aga jube marjaks sai iga paev ja kylm oli kah. Viimane aga noudis pidevat liigutamist, sai sooja ja teenistus oli kah parim, mis siiani fruit pickingu-ga teenida on onnestunud. olen lootustandev professionaalne oliivikorjaja siis.

Paraku hakkab hooaeg ja seega ka minu aeg siin Donnybrooke-s otsa saama. Tana esimene vaba paev kus uut toopaeva ei oskagi prognoosida ja voimalik et terve see nadal rohkem tood pole, moned siin ootavad juba kauemgi oma uut too-otsa, aga midagi ei paista. Mina igastahes siia Donnybrooke-i midagi imelist enam ootama ei jaa. Aeg edasi minna. Kuhu, pole veel paris otsustanud. Mis mulle siin AU backpacker-i elu juures eriti meeldib ongi just see, et ma toesti ei tea kuhu ma homme-ylehomme edasi lahen ja kuidas lahen, koik voimalused koguaeg avatud, mingeid kindlaid plaane ei ole jne.
Igastahes tahaks 2 nadalat veel kusagil tootada, siis monda aega puhata, ringi rannata, siit edela-austraaliast lopuks ometi valja saada, veel yht-teist naha ja peagi koduteed kaunisse Eestimaa suvesse alustada, Melbourne-ist ilmselt. Aahh, ootan juba...

Igastahes ilmad on siin kui Eestimaa kylm hiline ja vihmane august, praegu kisub juba septembri kanti. Eksootilised ehk siis euroopast sissetoodud ilupuud kollased-punased, lohnab sygise jarele. Hommikud-ood kylmad, kui paeval juhtub paike paistma, siis samas paris palav.
Hommikul lahen samuti toole myts silmini peas, veel Margaret Riveris naersime Inxiga kohalikke, kes villaste mytsidega hommikuti toole tuli, et misasja soojal maal siukseid asju kandma peab, nyyd kannan ise kah.
Noh igastahes saab hommikul kui mitte oo labi sadanud vihmast siis tugevast kastest ja udust labimarjaks ning kui paike just keskpaevaks valja ei tule, riided ja jalad paev otsa marjad ja kus nad ikka siis jargmiseks hommikuks veel ara kuivatad. ajad hommikul soojast magamiskotist valjatulles juba 5.30 AM need lodisedes selga ja algab uus paev, prrh. Igastahes sokid kuivatan iga oo magamiskotis ara, tanan vennast Nepaalis antud tubli matkatarkuse eest. Noh nii monedki teavad ju milliseks mu meeleolu muutub kylma ja marja ilmaga, siin aga pysivalt siuke kliima, prrhhh...

Seltskond on antud elu juures vaga oluline, muidu oleks siin Donnybrooke-s ikka koleigav.
Vaga rahvusvaheline. Ikka pole siin pohja voi ida-eurooplasi. koige lahemalt Eestile siin yks hollandlane ja koik. Vahepeal tahaks meeletult-meeletult eesti keelt raakida.
aeg-ajalt korraldame siin rahvusvahelisi ohtusooke, kus igayks saab oma rahvusroogi pakkuda.
Hakkan juba aasia inimestega ka sulanduma, paraku on nendega vaga raske raakida, kuna nende sonavara on nii piiratud. Uskumatu, aga siinsed jaapanlased just naivad koige paremini inglise keelt valdavat. Eestit nad isegi teavad, kui et yks balti riikidest. Aga et Baruto eestlane, seda mitte. Ja siis arvavad nad et Eestis raagitakse inglise keelt.
noh ja siis need britid ja sakslased pysivalt rohkuselt jargmised rahvused. Moned hoiavad ikka vaga kokku ja lobisevad omas keeles, moned mitte, onneks. muidu poleks inglise keeltki kellegagi raakida. noh onneks inglastega saab alati ja toesti voib oelda et neil eestlastega sarnane huumorimeel.

Ja nii monigi on kohanud oma rannakul eestlast voi on tal lausa eestlasest sober, siiani olen kohanud vaid yht inimest (uus-meremaalt) kes on lausa eestis kainud ja plaanib sel suvel tagasi minna.
aga kuidas nad oma soprade nimesid haaldavad-nouab tykk aega peamurdmist milline eesti nimi seal taga peitub elaa on elar, teibo taivo ja nii edasi. Alles hiljuti otsustas yks sakslane, et reet on ikka nii raske haaldada ja minu hyydnimeks peab saama estonia ja nyyd kutsubki nii monigi mind estonia-ks. nimelt ei suuda keegi r -i ja teatud taishaalikute kombinatsiooni valja haaldada, ise nimetavad seda @rolling the r-s@. ei osanud kyll varem meie eesti keele juures r-ide rullimist tahele panna, aga et isegi sakslased seda ei oska, on mulle yllatus, yks sakslane austria piiri lahedalt oskab seda kyll.
aga muidu opetan inimesi oma nime oigesti haaldama, ei mingit inglisparast riit-i. aasia inimesed haaldavad mind leet. inglased red voi ree. sakslased, kuidas juhtub ja yks itaalia tydruk on otsustanud et ma olen gret.

no ok, Estonia Donnybrooke-ist lopetab praeguseks
motisklen nyyd tagasitulekukuupaeva yle, otsin uut tood ja elukohta. hea viis oma vaba paeva kulutada, paike ka paistab onneks.

olge monusad

reet, donnybrook

3 comments:

Unknown said...

Lõpuks siis sissekanne ka ikka :)

Tore, et Estoniat varsti Estonias ka kaeda saab....juhuuu!

Mannu said...

Hei! Telefoni teel on muidugi kõige ehedam suhelda aga blogi on ka väga vahva lugeda:)

Kuidas on lood piltidega?
Oliive ma ei seedi aga pildi pealt vaataks küll!!!

Egle Vulla said...

No kui seal vihmased ilmad on, siis ei peaks sind teps mitte Estoniaks kutsuma vaid väikeseks My-ks :P
Aga tore, et sul tööd ja raha nagu ratsahobuse s..ta on ning et siiapoole tuleku peale juba mõtled! Ootame!

PS! Kui tööd parasjagu pole, siis tee pilte ja näita meile kah :P :)